MASĂ ROTUNDĂ ÎN CADRUL UNUI PROIECT EUROPEAN CE VIZEAZĂ CREȘTEREA TRANSPARENȚEI ÎN ADMINISTRAȚIA LOCALĂ

MASĂ ROTUNDĂ ÎN CADRUL UNUI PROIECT EUROPEAN CE VIZEAZĂ CREȘTEREA TRANSPARENȚEI ÎN ADMINISTRAȚIA LOCALĂ

Angajați ai aparatului de specialitate al primarului dar și ai instituțiilor subordonate Primăriei și Consiliului Local Giurgiu au participat, astăzi 19 februarie, la o masă rotundă organizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană ce are drept scop creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul municipiului Giurgiu.

Implementarea și monitorizarea Strategiei Naționale Anticorupție este în ultimul timp un subiect foarte important mai ales pentru angajații din cadrul unei instituții publice. Necesitatea implementării unei astfel de strategii este cu atât mai mare, cu cât transparența, etica și integritatea sunt elemente definitorii pentru un funcționar public.

În acest context, Direcția Programe Europene din cadrul Primăriei Giurgiu, implementează proiectul ”Servicii transparente către cetățeni – Administrație Locală performantă” finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În cadrul ședinței care a avut loc astăzi au fost diseminate și prezentate rezultatele unor chestionare aplicate atât personalului din Primăria Giurgiu cât și cetățenilor, ședința fiind una interactivă, discutându-se despre identificarea riscurilor și vulnerabilităților la corupție, realizarea de mecanisme și proceduri anticorupție și aplicarea unitară a acestora, realizarea unor mecanisme de cooperare cu societatea civilă, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului propriu.

Proiectul ”Servicii transparente către cetățeni – Administrație Locală performantă” urmărește dezvoltarea cunostințelor angajaților privind procesul de elaborare a Planului de Integritate, a Planului de Acțiuni pentru Implementare, Monitorizare și Evaluare, inclusiv stabilirea indicatorilor de succes.

Ultima modificare: 18.08.2022 – 16:14 de către

Anteriorul S-A SIMPLIFICAT PROCEDURA DE DEPUNERE A DECLARA’IEI PRIVIND TAXA DE HABITAT

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.